Zlewy gastronomiczne – niezbędne wyposażenie profesjonalnej kuchni

Zlewy gastronomiczne – niezbędne wyposażenie profesjonalnej kuchni

Każdy obiekt gastronomiczny powinien zostać wyposażony w wysoce funkcjonalny i specjalnie przeznaczony do niego sprzęt. Takie rozwiązanie zapewni wysoką efektywność i łatwość podczas wykonywania codziennych zadań.

Profesjonalna kuchnia gastronomiczna – w co powinna zostać wyposażona?

Każdy profesjonalny obiekt gastronomiczny powinien być odpowiednio wyposażony. Jest to ważne nie tylko ze względu na swoich klientów, ale też ze względu na dobro pracowników. Właściwie dobrane urządzenia i akcesoria ułatwią wykonywanie czynności i podwyższą efektywność pracy. Jest to więc sytuacja korzystna dla obu stron, dlatego warto przemyśleć taką inwestycję i dobrać odpowiednie wyposażenie.

Niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni gastronomicznej są elementy takie jak np. zlew gastronomiczny, komora zlewowa, bateria gastronomiczna. Pozwalają one na mycie brudnych naczyń, napełnianie garnków wodą oraz szereg innych czynności.

Nie jest to jedyne wyposażenie kuchni gastronomicznej, ponieważ żaden obiekt nie mógłby funkcjonować bez urządzeń gastronomicznych, jak np. piece, płyty grzewcze, itp. Ponadto niezbędne są również meble chłodnicze, które pozwalają na przetrzymywanie i zachowanie świeżości produktów.

Różnorodność produktów – odpowiednie dopasowanie

Różnorodność poszczególnych modeli pozwala dobrać odpowiedni produkt do każdego obiektu gastronomicznego. Na rynku dostępne są zlewy gastronomiczne o różnych wymiarach i wersjach, np. zlewy dwukomorowe, jednokomorowe, z ociekaczem lub bez. Dostępne są różne modele również ze względu na montaż, np. jak w przypadku komór zlewowych, które mogą być do wspawania lub nakładane.

Różne modele ze względu na montaż wyróżnić można również w grupie armatury gastronomicznej. Dostępne są baterie gastronomiczne montowane na blatowo oraz ściennie. Tutaj również występuje duża różnorodność modeli w których klienci mogą wybrać interesującą ich funkcjonalność, np. bateria gastronomiczna ze spryskiwaczem może być z wylewką lub bez niej.

Szeroka oferta wyposażenia do kuchni gastronomicznej dostępna jest w AiFO Components – czołowego producenta oraz dystrybutora rozwiązań i komponentów. Posiadają duży wybór komór zlewowych, zlewów gastronomicznych, armatury gastronomicznej oraz niezbędnych akcesoriów, jak lejki, syfony, odpływy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

20 − dwa =